achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival. Samen met de Gaudeamus Muziekweek Academy, concertsessies en diverse (co)producties biedt Gaudeamus Muziekweek alles om ondergedompeld te worden in de nieuwste muziek.

Agenda

09 Sep 2015

Openingsconcert Gaudeamus Muziekweek ’15: MEDEA ▸▸

10 Sep 2015

The new masters of contemporary music ▸▸

10 Sep 2015

Lunchconcert Koninklijk Conservatorium Den Haag ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Dinsdag 10 06 2014
Programma online

Het programma van de Gaudeamus Muziekweek 2014 staat online! Hét internationaal vermaarde festival voor hedendaags klassieke muziek en jonge componisten biedt dit jaar een breed palet voor de muziekliefhebber die het hier en nu omhelst en openstaat voor het nieuwste werk van de componisten van morgen.

Programma
Het gloednieuwe TivoliVredenburg biedt de Muziekweek onderdak voor het merendeel van onze activiteiten. De Muziekweek vindt plaats van woensdag 10 t/m zondag 14 september 2014 op diverse locaties in Utrecht. Het complete programma-overzicht is vanaf vandaag online en de kaartverkoop is gestart.
TivoliVredenburg is dit jaar – met de centrale kassa en informatiebalie – het festivalhart en de lounge plek voor publiek en componisten. Hier wordt op woensdag 10 september het festival officieel geopend en zal een groot deel van de avondconcerten plaatsvinden. De lunchconcerten waar onder meer ruimte is voor de componisten van de Nederlandse conservatoria vinden in RASA plaats. Een nieuwe locatie is Galerie KuuB – nabij de Pieterskerk. Op zaterdag 13 en zondag 14 september kunt u een route fietsen langs de Oude Hortus in het centrum en de Botanische Tuin op de Uithof. Hier zullen diverse klankinstallaties van het Utrechtse klankcollectief Soundlings te beleven zijn. Het Utrechtse ensemble Insomnio speelt tijdens het Slotconcert op zondag 14 september. Het jonge, baanbrekende ensemble Looptail is ‘ensemble in residence’ en zal iedere dag (on)verwacht opduiken in het programma.
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de Gaudeamus Muziekweek loopt online en via de kassa van TivoliVredenburg (tel. 030 231 45 44)
Gaudeamus Prijs en Academy
Een internationale vakjury selecteerde dit jaar vijf componisten die genomineerd zijn voor de Gaudeamus Prijs. Met hen wordt – voorafgaande aan de Muziekweek – een intense samenwerking aangegaan in de vorm van de Gaudeamus Academy. Van deze componisten worden diverse werken geprogrammeerd waardoor zij de gelegenheid krijgen zich van meerdere kanten te laten zien. Het te winnen geldbedrag bedraagt € 4.550 in de vorm van een compositie-opdracht voor een volgende Muziekweek.

 

◂terug naar overzicht