achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Vrijdag 08 08 2014
Residenties in Utrecht

Utrecht Muziek lanceert, samen met podia en festivals in de stad, een nieuw initiatief: Residenties in Utrecht. Hotshots uit de wereld van muziek, film, schrijvende en beeldende kunst komen speciaal naar Utrecht om hun expertise met de stad te delen. Met workshops, masterclasses en optredens haken de vaak internationale artiesten aan bij lokale podia, festivals en kunstvakopleidingen. Hun ingevlogen visie, kennis en ervaring zet aan tot nieuwe ideeën. De gasten van de Residenties in Utrecht brengen ontmoeting, inspiratie en verdieping naar de stad.

Geluidskunstenaar en componist Peter Ablinger kwam in 2014 naar Utrecht voor de Gaudeamus Muziekweek. De muziektechnologen van Soundlings hebben tijdens een workshop met Peter Ablinger manieren ontwikkeld om de geheimen van planten elektronisch en akoestisch hoorbaar te maken. Het resultaat hiervan was te horen en zien tijdens de Soundroots, een route waarin ze hun vondsten graag delen en je mee nemen op een ontdekkingsreis door de klanken van de oude en unieke tuinen van Utrecht!

 

◂terug naar overzicht