achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Woensdag 01 10 2014
Selectie Gaudeamus Prijs 2015

De jury heeft alle inzendingen voor de Gaudeamus Prijs 2015 bestudeerd (198 werken in totaal van 66 componisten afkomstig uit 25 verschillende landen). Vijf composities zijn geselecteerd en genomineerd voor de Gaudeamus Prijs 2015.

De jury, bestaande uit Calliope Tsoupaki (Griekenland), Raphaël Cendo (Frankrijk) en Stefan Prins (België) tezamen met vertegenwoordigers van de ensembles, heeft de volgende werken geselecteerd voor de Gaudeamus Prijs 2015:

Alexander Khubeev (1986, Russia) – Ghost of dystopia (2014, for ensemble)

Jason Thorpe Buchanan (1986, United States) – Asymptotic Flux: Second Study in Entropy (2013, for large ensemble)

Mátyás Wettl (1987, Hungary) – My Former Band (2012, for ensemble)

Stylianos Dimou (1988, Greece) – Quando l’anIma è SatuRa: meaningless meandering for [Anit] (2014, for amplified violin, cello and piano)

Utku Asuroglu (1986, Turkey) – Aggravation (2014, for large ensemble)

De jury bepaalt in september 2015 aan het eind van de Gaudeamus Muziekweek wie de Gaudeamus Prijs wint. De jury beoordeelde alle inzendingen als divers en van hoge kwaliteit.

Gaudeamus Academy 2015 Sinds 2014 bestaat het festival Gaudeamus Muziekweek zowel uit een deel met publieke uitvoeringen als een meer intern componisten-deel voor onderzoek, bezinning en ontwikkeling: de Gaudeamus Academy. De betrokken ensembles zullen in de week voorafgaand aan de publieke uitvoering de geselecteerde werken instuderen in nauwe samenspraak met de componisten. De genomineerde componisten krijgen tevens de opdracht een kort werk voor Slagwerk Den Haag (het ensemble-in-residence tijdens de Muziekweek 2015) te schrijven, dat voorafgaand aan het festival wordt ingestudeerd. Tijdens het festival worden diverse meetings en workshops voor componisten georganiseerd.

De Gaudeamus Academy vindt plaats van donderdag 3 t/m woensdag 9 september 2015. De Gaudeamus Muziekweek vindt plaats van woensdag 9 t/m zondag 13 september 2015.

 

◂terug naar overzicht