achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Maandag 14 12 2015
Nieuwe noten voor accordeon

Na de succesvolle gezamenlijke call for works in het kader van Red de fagot, slaan het Grachtenfestival en Gaudeamus Muziekweek dit keer de handen in een voor een nieuwe call voor composities. Componisten tussen de 10 en 35 jaar, wonend of studerend in Nederland zijn uitgenodigd een nieuw werk te schrijven voor solo accordeon.

Schrijf voor Vincent
Het Grachtenfestival en Gaudeamus Muziekweek nodigen jonge componisten uit een nieuwe compositie te schrijven voor de talentvolle accordeonist Vincent van Amsterdam (1989). Stuur een compositieschets voor solo accordeon met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file. Uit de inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt voor de Reading Sessions. Tijdens de sessions worden alle geselecteerde schetsen gespeeld en heb je de kans te werken met Vincent.

En dan?
Ziet Vincent potentie in hetgeen je geschreven hebt? Is er een klik? Dan krijg je de kans je compositie af te maken en beleeft jouw werk tijdens het Grachtenfestival z’n première, met een tweede uitvoering tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2016!

Meer weten? Lees de volledige Call for works 

 

◂terug naar overzicht