achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Donderdag 03 03 2016
Gaudeamus Muziekweek 2016

Van 7 – 11 September 2016 is Utrecht het internationale middelunt van de nieuwste muziek. Met TivoliVredenburg als kloppend festivalhart presenteert Gaudeamus Muziekweek vijf dagen lang jonge muziekpioniers en toptalent van wereldniveau. Vol trots presenteren wij ons gloednieuwe campagnebeeld!

Gaudeamus Muziekweek 2016 opent met het virtuoze Up-close van Michel van der Aa (winnaar Gaudeamus Award 1999). Ook op het openingsprogramma staat Fern van Kate Moore en Lullaby van Maxim Shalygin. Aansluitend een Late Night in Hertz met werken van jonge componisten David Bird en Giulio Colangelo, beiden genomineerd voor de Gaudeamus Award 2016.

De voorverkoop voor het openingsprogramma is reeds gestart!

Op het rijkgevulde festivalprogramma staat uiteraard nieuw werk van Anna Korsun (winnaar Gaudeamus Award 2014), alsook het werk van vijf genomineerde componisten voor de Gaudeamus Award 2016. Dit alles uitgevoerd door topmusici van o.a. Amsterdam SinfoniettaEnsemble Modelo62Silbersee en Quatuor Bozzini. Het programma wordt aangevuld met inleidingen, luistercursussen en masterclasses voor nog meer houvast aan muziekliefhebbers met honger naar ongekende terreinen van muziek.

Het volledige festivalprogramma wordt in juli bekendgemaakt.

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste programma updates? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook en Twitter.

 

◂terug naar overzicht