achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Zondag 11 09 2016
Anthony Vine wint Gaudeamus Award 2016

Uit handen van directeur Henk Heuvelmans ontving Anthony Vine (USA 1988), na het slotconcert van Gaudeamus Muziekweek, de Gaudeamus Award 2016.

De internationale jury, bestaande uit Seung-Won Oh (KOR 1969), Willem Jeths (NLD 1959), Pierre Jodlowski (FRA 1971)  beoordeelde Vine unaniem als winnaar.

Uit het juryrapport: “Anthony Vine creëert een solide, volwassen, prachtig vormgegeven, fragile klankwereld. Hij weet de identiteit van de verschillende bronnen van geluiden, zoals het gebruik van elektronica, op een uitzonderlijke manier te vervagen.

De Gaudeamus Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge componisten, jonger dan 30 jaar. Het te winnen geldbedrag in de vorm van een compositie-opdracht voor de volgende Gaudeamus Muziekweek bedraagt € 5.000.

 

◂terug naar overzicht