achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Maandag 12 09 2016
Video’s, foto’s, opnames en recensies

Zondag 11 september sloot Gaudeamus Muziekweek 2016 af met de spannende première van THIEVES van Thanasis Deligiannis en Looptail. We blikken terug op een zeer geslaagde 70ste editie.

(Her)beleef het festival met onze festivalvideo’s en foto’s.

Concerten en interviews met genomineerden en andere betrokkenen bij GMW zijn terug te luisteren bij VPRO Vrije Geluiden en Radio 4 Muziekwijzer (uitzendingen van ma 5 t/m vr 9 sept). Het gehele openingsconcert van wo 7 sept is terug te luisteren op MAX radio 4 avondconcerten.

Recensies zijn te lezen op Cultureel persbureau en de blog Nieuwe Noten.

Quotes uit de pers:
“Celliste Kaori Yamagami en Amsterdam Sinfonietta leverden een fascinerende vertolking van Michel van der Aa’s concert Up-Close.”
****
Volkskrant (Frits van der Waa)

Wie bij het klavecimbel aan barok denkt kon voor een cultuurshockje naar Theater Kikker – daar klonk zo’n ‘Lilleke Spiekerbak’ als pure science fiction. […] Klaveciniste Goska Isphording was geweldig.

In de Pieterskerk zong Silbersee nieuw werk van Anna Korsun (winnaar Gaudeamus prijs 2014). Het rondzingende kreunen, grommen, piepen knorren en krijsen zwol aan en nam af als eb en vloed, maar greep de aandacht met briljante details.
****NRC Handelsblad (Joep Stapel)

Uiteraard is GMW ook te volgen via sociale media: facebook, twitter en instagram

 

◂terug naar overzicht