achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Woensdag 14 12 2016
Artist in residence Thanasis Deligiannis

Componist en muziektheatermaker Thanasis Deligiannis (GR/NL) is in 2017 en 2018 artist in residence bij Gaudeamus Muziekweek. Gaudeamus Muziekweek gaat hem twee jaar begeleiden in zijn ontwikkeling als componist en maker. Met zijn interesses in interdisciplinariteit en de rol van kunst in de samenleving past Deligiannis perfect bij ons. Deligiannis’ residentie wordt mogelijk gemaakt door een subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten.

Lees hier het blog dat Thanasis bijhoudt tijdens de residentie.

Thanasis werd geboren in 1983 in Larisa, Griekenland en groeide op als percussionist in een familie van traditionele musici. In zijn tienerjaren studeerde hij compositie en muziektheater aan de Universiteit van Macedonia en een paar jaar later verhuisde hij naar Amsterdam om daar te studeren aan het Conservatorium. Hij was assistent artistiek directeur van het Nieuw Ensemble van 2011 tot 2014. Sinds 2011 is hij tevens artistiek coördinator van de Atlas Academy en het Composers Festival Amsterdam van het CvA. In 2014 richtte hij mede de interdisciplinaire groep I/O op.

 

◂terug naar overzicht