achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Gaudeamus Muziekweek Academy

Van 1 t/m 7 september (de week voorafgaand aan het festival) vindt de 3de Gaudeamus Muziekweek Academy plaats. Tijdens de Academy zullen alle vijf componisten genomineerd voor de Gaudeamus Award intensief repeteren met Ensemble Modelo62 en Silbersee. Daarnaast gaan ze een intensieve samenwerking aan met Quatuor Bozzini en Oerknal!, beide ensemble-in-residence, waarvoor ze een opdrachtcompositie schrijven. Ook is er ruimte voor discussie, zowel onderling als met de juryleden Seung-Won Oh, Pierre Jodlowski en Willem Jeths.

Workshop Weekend
Op zaterdag 3 en zondag 4 september vinden diverse workshops en lezingen plaats, gericht op jonge componisten en compositiestudenten. Een deel van het workshopprogramma van de Gaudeamus Muziekweek Academy 2016 is openbaar toegankelijk voor publiek om te komen kijken en luisteren. Het Academyprogramma is over het algemeen gratis toegankelijk, voor enkele workshops wordt een toegangsprijs gevraagd.

Volg het Facebook Event om volledig op de hoogte te blijven van het Academy Workshop Weekend programma.

Voor een impressie, bekijk de video’s van de Gaudeamus Muziekweek Academy 2015 met o.a winnaar van de Gaudeamus Award, Alexander Khubeev.