achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

05 jun 2017

Culturele Zondag – Utrecht Centraal ▸▸

15 jun 2017

ECHO ▸▸

16 jun 2017

ECHO ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Artiest

◂terug naar overzicht

 • Asko|Schönberg

  Asko|Schönberg is hét toonaangevende ensemble voor muziek uit de 20e en 21ste eeuw en voert  deze in verschillende bezettingen uit. Deze muziek is niet alleen van grote, gevestigde namen als Andriessen, Goebaidoelina, Kagel, Kurtág, Ligeti, Rihm en Stockhausen, maar ook van jongere componisten als Van der Aa, Padding, Widmann en Zuidam, en van de jongste generatie, van wier muziek de inkt nog nat is. Maar ook de grondleggers van de twintigste-eeuwse muziek komen ruimschoots aan bod: van Weill tot Schönberg en van Stravinsky tot Messiaen.

  Gaudeamus Award
  Dit jaar neemt Asko|Schönberg samen met het Nadar Ensemble en Zwerm een bijzondere positie in binnen de Muziekweek. Deze drie ensembles vormen de categorieën waarvoor de genomineerden hun werk konden insturen. Gedurende de Gaudeamus Academy werkt Asko|Schönberg intensief samen met de genomineerde componisten Mátyás Wettl en Utku Asuroglu.

  Dirigent: Bas Wiegers

  Website
  Facebook
  YouTube

   

  ◂terug naar overzicht