uitgelicht

over Gaudeamus

Gaudeamus presenteert, organiseert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van de jongste generatie componisten. Al 70 jaar staat Gaudeamus aan de wieg van de hedendaags klassieke muziek in... ▸▸

Vrienden van de Gaudeamus Muziekweek

Waarom Vriend worden?
De Gaudeamus Muziekweek is hét internationale festival voor jonge componisten en nieuwe muziek. In de eerste week van september komen componisten, musici en muziekliefhebbers uit de hele wereld naar Utrecht om samen te genieten van de vele concerten en klankinstallaties op de prachtige locaties in de stad. Rode draad door het festival is de internationaal gerenommeerde Gaudeamus Prijs voor componisten onder de dertig jaar, waaruit al menig talent, zoals Michel van der Aa en Yannis Kyriakides, naar voren is gekomen.
Behalve de Muziekweek organiseren we ook een aantal keer per jaar een Gaudeamus Muziekdag, een eendaags festival rondom nieuwe muziek.

De Gaudeamus Muziekweek staat voor talentontwikkeling, vernieuwing, uitwisseling en een persoonlijke benadering. Deze taken kunnen we echter alleen met uw morele en financiële steun goed vervullen. Met uw steun aan de Gaudeamus Muziekweek kunnen we ons blijven inzetten, zodat de ‘hedendaagse Mozarts’ zich kunnen blijven ontwikkelen!

Hoe kunt u Vriend worden?
Wilt u de Gaudeamus Muziekweek financieel ondersteunen? Dat kan heel gemakkelijk.
*U kunt Vriend worden door dit formulier in te vullen en op te sturen of
*u kunt eenmalig geld overmaken via rek nr: NL04 RABO 0159 5722 58 of
*door eenmalig geld over te maken via Paypal, door op de knop 'Doneren' onderaan deze pagina te klikken.

Wat krijgt u:
Voor €45,- per jaar bent u al Vriend van de Gaudeamus Muziekweek en ontvangt u de Gaudeamus Muziekweek vriendenpas. Hiermee komt u voor het volgende in aanmerking:

•Een uitnodiging voor de officiële openingsborrel van de Gaudeamus Muziekweek en aansluitend gratis toegang tot het openingsconcert (met introducé)
•Ieder jaar de highlight cd van de Gaudeamus Muziekweek
•een uitnodiging voor speciale vriendenactiviteiten
•kortingsacties op concerten en activiteiten van collega-instellingen

Het staat u uiteraard vrij om meer geld te doneren. U mag ook een bedrag lager dan €45,- geven, daarmee vervallen echter de bovengenoemde voordelen.

ANBI
Stichting Gaudeamus Muziekweek is een algemeen nut beogende instelling. Culturele ANBI’s betalen daarom geen schenkbelasting over uw gift of erfbelasting over ontvangen erfenissen. Donateurs van Gaudeamus hebben een extra belastingvoordeel omdat er een giftenatrek geldt.

Giften aan Gaudeamus mag u voor de berekening van uw aftrekpost verhogen met 25%. Deze verhoging mag u toepassen over een giftbedrag van maximaal € 5000,-.Voor de verhoging geldt een maximum van € 1250,-. Boven de € 5000,- blijft uw gift nog wel aftrekbaar, maar de verhoging van 25% geldt niet voor het bedrag boven de € 5000,-. Voorbeeld: stel, u schenkt € 1000,- per jaar. Dit bedrag mag u verhogen tot 125% (de multiplier), zodat uw aftrekpost € 1250,- bedraagt. Bij het toptarief van 52% krijgt u van elke € 1000,- dus in totaal € 650,- van de fiscus terug. Een gift van € 1000,- kost u € 350,-. Bij een meerjarige schenking gedurende vijf jaar is de schenking volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Vragen?
Voor vragen en/of opmerkingen mail: vrienden@muziekweek.nl