achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Sessies

Zondag 25 06 2017
GMW Sessies #16 aanvang: 16:00 Locatie: Muziekhuis Utrecht Prijs: € 5 › Kaarten

In de Gaudeamus Muziekweek Sessies presenteren we try-outs van eigen producties, voorproefjes uit Muziekweek en work-in-progress van jonge ensembles en (nog) onbekende componisten.

Op het programma van deze Sessie in ieder geval een try-out van ALICE, de nieuwe installatie van onze artist-in-residence Thanasis Deligiannis.
ALICE is een interactieve, performatieve installatie waarin het publiek de uitvoerder is. Technologieën zoals live tracking/mapping, licht/videoprojectie en live elektronica zullen worden geïntegreerd om een voorstelling te creëren die het publiek initieert en manipuleert, en waarbij dit publiek de performer en het schouwspel wordt.

Ook Gagi Petrovic draagt bij aan het programma met een work-in-progress. In de zomer van 2015 stelde Gagi Petrovic zichzelf ten doel om uit de schaduw te treden door naar binnen te keren. Hij wilde zijn ervaringen als hedendaags componist van elektro-akoestische muziek integreren met zijn achtergrond als singer-songwriter. In andere woorden: zelf weer het podium op zodat hij op directere wijze contact kan maken met het publiek. In deze ontwikkeling ontving hij begeleiding en sturing van modern dansgezelschap LeineRoebana en het FPK.

 

‹ terug naar overzicht