Concertroute dinsdagavond

De meeste avondprogramma's maken onderdeel uit van spannende, muzikale routes. Met drie (korte) concerten op een avond bent u welkom op verschillende locaties in de stad. Dit concert maakt deel uit van de Concertroute van de dinsdagavond.

Kijk voor meer informatie over deze route hier.

Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Dinsdag 04 Sep 2012 weldadig · stemmig · gedichten · Gottfried Benn
VocaalLAB & Strijkorkest van de HKU Aanvang: 19:00 Locatie: Nicolaïkerk
Uitvoerenden: VOCAALLAB, Strijkorkest van de HKU Componisten: Konstantin Heuer, Orestis Goumenos, Giuliano Bracci, Robin Koek & Marieke van de Ven

Dinsdagavond trappen we af in de Nicolaïkerk met een programma waarin strijkers de boventoon voeren. VOCAALLAB brengt Non sta, si svolge e gira,een nieuw werk van Giuliano Bracci en, in samenwerking met dirigent MaNOj Kamps en een achttal strijkers, Gaudeamus Prijs 2012-juryselectie Alaska van Konstantin Heuer. De Griekse componist Orestis Goumenos studeert aan het Utrechts Conservatorium; van hem klinkt de Nederlandse première van Oil Water voor strijkorkest.

VOCAALLAB staat onder leiding van MaNoj Kamps. Strijkers bij VOCAALLAB zijn Mariana Hutchinson (viool) en Yulia Kharitonova (cello). Het Strijkorkest van de HKU staat onder leiding van Jurrien Sligter.

Robin Koek & Marieke van de Ven presenteren deel 1 van Tuned City, een live uitvoering van een werk dat zij schreven voor het programma Inventions for Radio van de Concertzender. Live-musici zijn Derck Littel (cello) en Mark Nieuwenhuis (trompet). Robin Koek en Marieke van de Ven verzorgen live analoge elektronica. Deel 2 van Tuned City volgt in de Electroacoustical late night.

 

◂terug naar overzicht