Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Woensdag 05 Sep 2012
Klankinstallaties in Huis a/d Werf Aanvang: 10:00 Locatie: Huis a/d Werf
Componisten: Jeroen Strijbos & Rob van Rijswijk, Tijs Ham & Pinar Temiz

In Huis a/d Werf zijn van dinsdag 4 september tot en met vrijdag 7 september elke dag van 10.00 tot 17.00 de volgende klankinstallaties te zien, te horen en te beleven:

Gaudeamus Walk With Me
De Muziekweek presenteert de compositie Gaudeamus Walk With Me van  klankkunstenaars Jeroen Strijbos & Rob van Rijswijk die zich uitstrekt over de Utrechtse binnenstad, van Museum Speelklok tot het Centraal Museum. Met een smartphone in de hand en ingeplugde oortjes wandel je door de straten die de twee musea aan elkaar verbinden. Je wordt omgeven door een warm klankbad waar de geluiden van de stad zacht doorheen filteren. Op bepaalde plaatsen doemt daarin muziek op die verandert bij het lopen. Gaudeamus Walk With Me ligt op het snijvlak tussen compositie en installatie. De compositie is ontworpen als een app (download deze gratis hier), werkt met 'geotagging', en staat daarmee met beide benen in deze tijd. Met behulp van GPS kunnen Strijbos & Van Rijswijk binnen een bepaald gebied heel nauwkeurig plekken vastleggen waar ze muzikale ingrepen en gebeurtenissen aan koppelen. En zo trekt Utrecht als een film aan je voorbij...

_dewPoint
_dewPoint is een klankinstallatie ontwikkeld door Pinar Temiz en Tijs Ham van het Soundlings Collectief.  Bij binnenkomst in Huis a/d Werf wordt het publiek begroet door een grote wolk die in de lucht hangt boven de grote trap. Zoals een wolk vocht tot zich trekt, zo vergaart de installatie omgevingsgeluid. Op het moment dat er niets meer bij kan – het verzadigingspunt – regent het geluiden op de bezoekers. De klanken worden continu opgenomen en verwerkt in een compositie die zich aanpast aan intensiteit van de omgeving. De soundscape blijft in beweging voor de gehele duur van de het festival.

 

◂terug naar overzicht