Concertroute woensdagavond

De meeste avondprogramma's maken onderdeel uit van spannende, muzikale routes. Met drie (korte) concerten op een avond bent u welkom op verschillende locaties in de stad. Dit concert maakt deel uit van de Concertroute van de woensdagavond.

Kijk voor meer informatie over deze route hier.

Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Woensdag 05 Sep 2012 gevouwen partituur · Berlijn · avant-garde
Sonar Quartett Aanvang: 20:30 Locatie: Centraal Museum, CM Studio
Uitvoerenden: Sonar Quartett Componisten: Eli Keszler, Turgut Ercetin, William Engelen, Mathias Hinke

Het Berlijnse strijkkwartet Sonar concentreert zich voornamelijk op 21ste-eeuwse composities en hebben in hun korte bestaan (sinds 2006) veel indruk gemaakt met concerten op festivals als Ultraschall en cd-releases op Mode en NEOS. Deutschlandfunk schreef “Mit Spielwitz, Emotion und Experimentierlust, wie man sie heute auf Avantgarde-Podien selten hat“. Sonar presenteert in opdracht van Gaudeamus het nieuwste strijkkwartet Falten für Streichquartett van William Engelen, dat ook als klankinstallatie in Museum Speelklok te bewonderen valt. Daarnaast is werk van Engelen te zien in de tentoonstelling 'De Ontplofte Blik' in het Centraal Musuem. Turgut Ercetin’s eerste strijkkwartet, String Quartet No. 1, genomineerd voor de Gaudeamus Prijs van dit jaar, staat ook op het programma, alsmede het werk Ankunft van de Duitse componist Mathias Hinke met wie het kwartet sinds enkele jaren intensief samenwerkt.

Bij binnenkomst klinkt de compositie/installatie, Cold Pin, van Gaudeamus Prijs 2012-genomineerde Eli Keszler. Deze installatie is gedurende de Muziekweek elke dag van 11.00 tot 17.00 te bezichtigen in de CM Studio van het Centraal Museum.

 

◂terug naar overzicht