Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Donderdag 06 Sep 2012 onverwachts · korte performances · dwars door stijlen
The Night of the Unexpected Aanvang: 21:00 Locatie: Tivoli
Uitvoerenden: Nate Wooley, Slagwerk Den Haag, Kapok + Ragazze Kwartet, Jesca Hoop Componisten: Sergey Khismatov, Annie Gosfield, Andrzej Kwiecinski, Michael Gordon

The Night of the Unexpected is een auditieve achtbaan met performances van grensnegerende musici uit de gecomponeerde, geïmproviseerde, elektronische en experimentele muziek. Er klinkt onder meer muziek van Radiohead door de strijkers van Zapp4. Daarnaast Gaudeamus Prijs 2012-juryselecties Microphones Quartet, van Sergey Khismatov (uitgevoerd door TROMP-laureaten) en Umbrae B van Andrzej Kwiecinski (tevens uitgevoerd door het Strijkorkest van het Conservatorium van Amsterdam) en Long waves and Random Pulse, een nieuw werk van jurylid Annie Gosfield (Bang on a Can) voor violiste Monica Germino. Slagwerk Den Haag en Tromp Concourswinnaars spelen 'Timber' van de Amerikaanse componist Michael Gordon.
Het strijkkwartet Zapp4 treedt op met eigen arrangementen van de songs van een van de meest originele Britse bands van de afgelopen decennia: Radiohead. De heren van Zapp4 zetten nummers als Paranoid Android en We Suck Young Blood op geheel eigen wijze naar hun hand. Geen klakkeloze covers, maar speelse bewerkingen waarbij de kern van iedere song intact wordt gelaten en een universum van nieuwe mogelijkheden de muziek van Radiohead verrijkt. Afgelopen jaar werd Zapp4 beloond met de Sena Performers Toonzetters Award.

Verder optredens van samplekunstenaar Jameszoo (met live band!), de avontuurlijke trompettist Nate Wooley, Kapok + Ragazze Kwartet en de poppy folkmuziek van Jesca Hoop.

(De composities van Sergey Khismatov, geselecteerd voor de Gaudeamus Prijs 2012 en Annie Gosfield, jurylid van de Gaudeamus Prijs dit jaar, klinken naast in Utrecht ook in de Effenaar in Eindhoven en in Paradiso in Amsterdam tijdens respectievelijk de Eindhovense en de Amsterdamse Night of the Unexpected.)

Klik hier voor de The Night of the Unexpected 2012 Spotify Playlist.

Als je een kaartje voor de The Night of the Unexpected koopt krijg je er in Utrecht gratis de Unexpected Warm-up bij.

Website The Night of the Unexpected

 

◂terug naar overzicht