Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Zaterdag 08 Sep 2012 open monumentendag · klavecimbel · elektronica · steampunk · premières · computers
Muziek bij Monumenten: Pow Ensemble: Strings Attached Aanvang: 12:30 Locatie: Het Utrechts Archief
Uitvoerenden: POW Ensemble Componisten: Lucas Wiegerink, Wouter Snoei, Ángel Faraldo, Kieran Klaassen

In samenwerking met de Open Monumentendag, en in navolging van het succes van vorig jaar, presenteert de Gaudeamus Muziekweek een serie korte concerten in monumenten in de binnenstad, rondom het Museumkwartier. Het thema van 2012 is Groen van Toen. De concerten klinken in de meeste gevallen dan ook in de buitenlucht!

Strings Attached is een programma van het POW Ensemble voor klavecimbel en twee bespelers van live elektronica en computers.

Tussen de ontstaansgeschiedenis van het klavecimbel en de computer liggen zo’n vier eeuwen. Het klavecimbel ontstond aan het einde van de 16e eeuw, terwijl de computer een kind is van de 20e eeuw. Met Strings Attached overbrugt het POW Ensemble die eeuwen, en concentreert zich op de verschillen en de overeenkomsten tussen beide instrumenten. Componisten werden gevraagd om composities te schrijven voor deze eigenzinnige bezetting. Daarbij is het  de opdracht om niet alleen maar noten te schrijven, maar ook de software voor de computers.  In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam en de Gaudeamus Muziekweek worden twee jonge componisten, Lucas Wiegerink en Kieran Klaasen, begeleid bij het maken van stukken, die tijdens dit concert in première zullen gaan. Daarnaast zullen tijdens het concert nieuwe werken gespeeld worden van de Spaanse componist Ángel Faraldo en festivalcomponist Wouter Snoei.

Het volledige Strings Attached-programma staat 1 november geprogrammeerd in de Gaudeamus Concertserie in Huis a/d Werf!

 

◂terug naar overzicht