Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Zaterdag 08 Sep 2012 open monumentendag · harp · binnentuin
Muziek bij Monumenten: Gwyneth Wentink Aanvang: 14:30 Locatie: Sonnenborgh
Uitvoerenden: Gwyneth Wentink, Felicia van den End Componisten: Michiel Mensingh, Nicoletta Andreuccetti, Fant de Kanter, George Brooks

In samenwerking met de Open Monumentendag, en in navolging van het succes van vorig jaar, presenteert de Gaudeamus Muziekweek een serie korte concerten in monumenten in de binnenstad, rondom het Museumkwartier. Het thema van 2012 is Groen van Toen. De concerten klinken in de meeste gevallen dan ook in de buitenlucht!

De Italiaanse componiste Nicoletta Andreuccetti won afgelopen maart de eerste prijs voor beste nieuwe harpcompositie tijdens het Dutch Harp Festival. Dit winnende werk Mouvements wordt tijdens de Gaudeamus Muziekweek opnieuw uitgevoerd door Gwyneth Wentink in de Sterrenwacht Sonnenborgh. Daarnaast een Style Wars van Michiel Mensingh, waarin twee ogenschijnlijk onverenigbare muziekstijlen samenvloeien in één compositie en de wereldpremiere van het werk Alchemy of Happiness van George Brooks. Met medewerking van fluitiste Felicia van der End klinkt de wereldpremière van An Ode To Doubt, een compositie van de Nederlandse componist Fant de Kanter.

 

◂terug naar overzicht