Concertroute zaterdagavond

De meeste avondprogramma's maken onderdeel uit van spannende, muzikale routes. Met drie (korte) concerten op een avond bent u welkom op verschillende locaties in de stad. Dit concert maakt deel uit van de Concertroute van de zaterdagavond.

 Kijk voor meer informatie over deze route hier.

Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Zaterdag 08 Sep 2012 utrecht · klavecimbel · Cees Nooteboom

Insomnio, Utrechts ensemble en bekend van haar concerten barstenvol 20e en 21e-eeuwse muziek in Vredenburg Leeuwenbergh, presenteert twee juryselecties die zijn genomineerd voor de Gaudeamus Prijs 2012. Het werk Countenance van de Amerikaan Edward Hamel en Fratzen van Benjamin Scheuer. Het werk Aankomst van de Spanjaard Malondra is geïnspireerd op teksten van Cees Nooteboom. Daarnaast de première van Le clavecin illuminé van Roderik de Man, voor klavecimbel en ensemble, opgedragen aan klaveciniste Annelie de Man, die in september 2010 overleed.

Insomnio staat onder leiding van Ulrich Pöhl.

Voorafgaand aan en na afloop van dit concert is de installatie Momentum van Xandra van der Eijk te bezichtigen. Momentum toont het ritme en registreert het verstrijken van de tijd. De installatie met de daarbij horende handelingen van de kunstenaar beschrijven de bitterzoete gevoelens van vergankelijkheid. In een vier meter lange ijzeren constructie tekenen pigment-druppels traag kringen op een wateroppervlak. Ze stuwen elkaar langzaam op en zorgen ervoor dat het verstilde oppervlak (bijna onzichtbaar) continue verandert. Het is een proces dat eindeloos door lijkt te gaan, totdat het natuurlijke materiaal na ongeveer vijf dagen is bedorven en het effect niet langer stand houdt. Dit alles resulteert in een krachtig visueel residu; een registratie van een langdurig proces en een herinnering aan dat wat ooit was.

 

◂terug naar overzicht